Online bijeenkomst: hack bij het Hof van Twente

Bijeenkomst: hack Hof van Twente
Datum: 26 maart 2021
Tijd: 10:00-12:00

Op 26 maart organiseert Noord Holland Samen Veilig in samenwerking met het Hof van Twente een online bijeenkomst voor burgemeesters, CISO's, OOV en gemeentesecretarissen uit de eenheid Noord-Holland. Deze sessie staat in het teken van de hack bij het Hof van Twente die eind vorig plaats vond. Criminelen installeerde gijzelingssoftware die de systemen van de gemeente plat legden. De gevolgen van de hack zijn groot.

"Ineens bevind je je als gemeente in een absurde situatie, waarbij je je werkwijze vanaf de grond opnieuw moet opbouwen. Een nachtmerrie."

De gemeente zegt een nieuwe technische infrastructuur op te bouwen, wat 'enkele tonnen' gaat kosten en verwacht zeker nog een half jaar bezig te zijn om alle systemen en data weer up and running te krijgen.

 

Wat zijn de gevolgen van deze hack? En wat kunnen de Noord Hollandse gemeenten leren van de hack bij het Hof van Twente? Deze vragen staan centraal bij de online online bijeenkomst op 26 maart. Wil je hier ook bij zijn? Meld je dan snel aan! 

 

 

Online bijeenkomst: hack bij het Hof van Twente

Aanmelden is niet meer mogelijk